mandag 1. oktober 2012

Tidlig lengsel

Augustkveld

Det var det. Nok en sommer er over. Høsten har lagt sitt farvesprakende teppe over landskapet. Et vart strø av nysnø ligger på de høyeste toppene når det første dagslyset kryper frem, og nattefrosten  som kvitner skogslyngen gir motvillig opp og blir til dugg som blinker i lav morgensol.

Tilbakelagte sommerdager i skog og fjell har vært gode. Vakker og storslagen natur har beriket livet for den som har vett til å sette pris på den. Tråkk langs stilleflytende fjellbekker, der blåstrupen synger fra toppen av ei fjellbjørk. Vandre med fiskestang ved tjønn og fjellvann, der landskapet speiler seg ubeskjedent i den blanke vannflata.

Denne sommeren har teltet ganske flittig vært i bruk. Til tross for mye vått vær, har jeg også fått noen overnattinger i lyngen, med himmelen som tak. Ingenting kan måle seg med det. Sovne til svarttrostens melankolske sang i de sene timer, for å møte dagen grytidlig i skarp og småkjølig luft. Koke kaffe fra sengeleiet, legge innpå ei klype General og bare være til. 

Jeg kjenner lengselen etter våren allerede. Det er da altfor tidlig?
 
  

13 kommentarer:

 1. Kjempebra innlegg hvor Blåstrupen ble min ener.Jeg liker også det første bilde godt.Bra tekst har du også.

  SvarSlett
 2. Vilket härligt inlägg. Målande o vacker text och så fina bilder! Nästa år ska jag också sova under bar himmel...Met är nog liiite tidigt att tänka på våren ännu, men så fort som tiden går nuförtiden så är den nog snart här! :)

  SvarSlett
 3. Herlig tekst og fine bilder til! Alle årstider har sin sjarm, og høsten er ikke over enda, men skjønner godt hva du mener :-)
  Rune

  SvarSlett
 4. Flott skildring av en flott tid.
  Blåstrupen var veldig flott!
  Hilsen
  Magnus

  SvarSlett
 5. Våren og sommeren er ei herlig tid og du vet å nytte den ser jeg.
  Likte 1,4 og 5 best men kjente meg godt igjen i nr3 når en sitter og nyter stillheten mens en venter på at maten skal bli klar,ingen plass smaker den bedre enn til fjells:) Godt bilde det og.
  Jeg setter forøvrig stor pris på vinteren så jeg er glad jeg slipper å glede meg til en ny vår allerede:)
  Ha en fin kveld!

  Mvh Rune

  SvarSlett
 6. Det første bildet er glimrende - flotte "avstands-speilinger"! Det nest siste bildet, det med fuglen, er også meget bra!

  SvarSlett
 7. flott serie med fin fortelling, likte spes #1 og 5

  SvarSlett
 8. Herlig innlegg, Torbjørn! Tekst heilt etter mitt hjerte, unntatt generalen då ;) Fint knippe bilder og alt saman gav lengsel, lengsel, lengsel..........

  SvarSlett
 9. Veldig flott serie og fortalt :)
  Liker
  mvh
  Håvard

  SvarSlett
 10. Fint fortelling Torbjørn. En, to og fem er mine favoritter.

  :) duy

  SvarSlett
 11. Her falt jeg helt for blåstrupen. Dette må være et helt perfekt bilde av den!
  Nydelig fotografert.
  Hilda

  SvarSlett