torsdag 28. august 2014

I fartaTil tross for at lavskrika er en tillitsfull fugl, blir det mange bomskudd i prosessen med å ta flukt og actionbilder. Det ender ofte opp med tuppen av en rustrød stjert i utkanten av billedflata, eller en uskarp smørje. Enten fordi det går for fort, eller fordi fjærballen slett ikke har til hensikt å følge det bevegelsesmønsteret du hadde regnet med.

Imidlertid treffer man jo på en håndfull eksponeringer i rekken av et betydelig antall bilder. Og godt er det, for det koster litt blod å sitte ute på myra i timesvis. Myggsesongen er på ingen måte over i slutten av august.

14 kommentarer:

 1. Kjempefin serie under og slettes ikke dårlig dette fluktbildet heller. Jeg forstår godt hva du mener Torbjørn. Jeg synes det er vanskelig nok å ta fluktbilder av småfuglene på foringsplassen min. Mange krav som må oppfylles; nok lys til å gi korte nok lukkertider uten for høy ISO, forutse bevegelsesmønstre, riktig posisjonert ifht bakgrunn, etc....

  SvarSlett
 2. Underbara bilder och en drömfågel för mig som jag har högt på önskelistan att få plåta...

  Steffe

  SvarSlett
 3. Wonderful series of this lovely bird .. A Pleasure them .. Regards

  SvarSlett
 4. Herlig bilde av den stupende Lavskrika... Fine varme naturtro fargetoner i bildet..
  Fin komp og utsnitt også..
  Ja, fluktbilder av disse er ikke lett, men det går med tålmodighet og x ganger skudd...
  Godt jobba her Torbjørn...

  SvarSlett
 5. Dette lavskrikbildet ble riktig så bra i min bok, flott komp, gode farger og litt action..en god kombinasjon! Bra jobba :-)
  Rune

  SvarSlett
 6. Talkk for kommentarer alle sammen. hyggelig:)

  SvarSlett