torsdag 3. november 2011

MimringDeler av landet er kledt i hvitt. Resten er krydret av vissent løv og høstfarger på retur. I skogteigene der det har vært fuglesang og hektisk aktivitet, høres bare suset av kald høstvind. En og annen spinkel lyd fra en granmeis bryter stillheten av og til.

Alle årstider har sin sjarm sies det, med krav på troverdighet. Mulig det. I min verden imidlertid, fordeles sjarmen ulikt. Mens våren ubeskjedent gjør krav på brorparten og vel så det, tildeles sommeren en andel fordelt med stor generøsitet. Ikke det at høst og vinter er blottet for kvaliteter, men de når liksom ikke opp. Ikke i min verden.

Ser tilbake på en fisketur i Lierne med råtten våris i de innerste vikene. Røye som brutalt hugger etter min rødspettede sølvkroken sluk. Det blir det festmat av. Stekt i godsmør med rømme og poteter. Gjerne i følge med medbrakt brygg avkjølt i kaldt fjellvann.

Blodfersk røye fra Lierne

Vakker fjellrøye

Vårfiske i villmarka11 kommentarer:

 1. Poetisk skrevet Torbjørn :)
  Godt dokumentert av høsten og mannen bak fiskestengen. Ser at lunsjen/middagen er reddet.

  duy

  SvarSlett
 2. Flott serie med fin undertekst,likte alle bildene men falt mest for vårfiske i villmarka.

  ottar

  SvarSlett
 3. Flotte bilder og fantastisk fin fisk, synd det er lenge til våren.
  morten
  http://kjernebitern.blogspot.com/

  SvarSlett
 4. flott serie, røye rett på panna, snadder, ha en super foto-helg

  SvarSlett
 5. Hei Torbjørn!

  Fint tilbakeblikk fra en vellykket fisketur. Flotte fisker ble det. Personlig liker jeg de store kontrastene vi har i de ulike årstidene her til lands. Er jo så utrolig stor forskjell og karakter på dem. Må jeg velge blir det våren på meg også, når orrespillet buldrer over myrene og tiurene knepper i skogen, da kan jeg ikke ha det bedre, bare synd disse vårdagen går så altfor fort ;)

  SvarSlett
 6. Hei og takk for nye kommentarer. Joda Jarl Kjetil, vinteren har så absolutt sine kvaliteter. Særlig fra mars og utover:)

  SvarSlett
 7. Et flott innlegg og herlige bilder. Well done.

  SvarSlett
 8. Dette så jo riktig så koselig ut :))) Flotte bilder.

  SvarSlett
 9. Det der er jo bilder fra villmarken. Det måltidet der så godt ut, kjenner lukta helt hit. Nydelige bilder som passer godt til teksten din. Godt jobbet!

  SvarSlett
 10. God tekst/betrakning, sjøl om jeg er fan av høsten :-) Passende og fine bilder til!

  Rune Olsen

  SvarSlett
 11. Det du viser her = sjelefred :)
  Takk for titten
  Mvh
  Håvard

  SvarSlett