torsdag 18. april 2013

Runde (og folk er rare)

Lundefugl.

Daglig drypper det små hint om at det tross alt er vår. Råtten snø i en bekkedal. Optimistisk sang fra kjøttmeisen, og tiltagende agressivitet rundt foringsplassen i hagen.

I Etnedal så jeg denne uka tre linerler som strengt tatt var i overkant tidlig ute. Det var vel sparsomt med mat å finne for ei linerle mellom snøskavlene vil jeg tro. Ei og anna vipe og små flokker med tjeld, bærer også bud om varmere dager.

En ting jeg ser spesiellt frem til denne våren, er en tur til Runde. I fjor hadde jeg et par turer ut til fugleøya. I år vil jeg prøve å komme litt i forkant av den veldige turiststrømmen. Det er ikke til å stikke under en stol at det tidvis er rimelig folksomt der ute.

En litt pussig seanse fra i fjor, var da en turist kom bort til oss som satt i lundeura en kveld. "Hvorfor sitter det så mange mennesker her" spurte han nysgjerrig. Hvorpå min sidemann forklarte at vi ventet på lundefuglene som skulle komme inn fra havet. Mannen brøt sammen i hysterisk latter og ba om en bekreftelse på at det virkelig var sant! Da han fikk dette bekreftet, brøt han ut i en ny ukontrollert latter. Dette syntes han var helt utrolig, at alle disse menneskene kunne sitte å vente på en fugl!. Den tanken som slo meg var imidlertid, hva pokker gjorde han der?


Havsulekolonien

13 kommentarer:

 1. Morsom historie, det er ganske bratt ned der!
  Har vært på Runde en gang, en stor opplevelse. Håper å få muligheten igjen til sommeren, selv om det blir mens alle andre også skal dit.

  SvarSlett
 2. Skall också försöka åka dit i sommar. Kul historia....va i hela fridens namn gjorde han där?

  SvarSlett
 3. Herlig lesning og artig historie! Håper selv å få til en tur i starten av juni.

  Flott lundeportrett!

  Knut Børge

  SvarSlett
 4. Härligt inlägg med bild o text! Tackar!!

  SvarSlett
 5. Fantastisk bilde av lunden, og morsom historie!!
  Har faktisk vært på Runde flere ganger jeg og, uten å sett så mye på fuglene, men NÅ er jeg klar!! Plutselig dukket fugledilla opp i min interesse også!

  SvarSlett
 6. Runde er en av de morsomste stedene jeg har vært, har ingen problemer med å sitte der og vente på lundefuglen. Eller se på havørn, jaktfalk, havsuler, storjo, krykkjer og alt annet som dukker opp der. Jeg har nok mer problemer med å forstå hvorfor folk/ungdom flokker seg sammen for å vente på å få et glimt av en guttehvalp som visstnok besøker Oslo disse dager :) Mulig det er jeg som er rar, men jeg er i godt selskap!

  Flotte bilder, forresten!

  SvarSlett
 7. Jättefin bild på Lunnefågeln! Väl värd att väntas på :))Kan förstå att du ser fram emot ett besök i detta fågelparadis! Skulle gärna åka dit jag med om det inte var så långt :)

  SvarSlett
 8. Great photos of puffins.
  The first one is my favorite.
  Regards, Irma

  SvarSlett
 9. Nydelig bilde av lundefugl ! Runde er en fantastisk plass og jeg ønsker meg også tilbake dit :)

  SvarSlett
 10. Oj, for noen flotte bilder. Sikkert et sted som gir fine opplevelser. Likte begge!!!!!

  Ottar

  SvarSlett
 11. Hej!
  Vilken helt fantastisk bild av lunnefågeln. Lunnefågeln måste vara nordens, ja kanske världens vackraste fågel.
  Ha en fin vecka!
  /Ingemar

  SvarSlett
 12. Praktfullt portrett av lundefuglen. For et vanvittig flott bakgrunnslys.

  SvarSlett