fredag 28. september 2012

Tilbake til startTidlig i tenårene fikk jeg mitt første kamera. Et Miranda Sensorex med en Soligor 400mm, 5,6. Annen optikk var overflødig. Her skulle fotograferes fugler. Når jeg i tillegg var sambygding med naturfotografenes grand old man, Jon Østeng Hov, ja så var vel kursen staket ut.

Den gang ble det fotografert mye sort/hvitt. Ikke minst av økonomiske årsaker, dias var jo svine dyrt. Selv synes jeg sort/hvitt kler mange motiver godt. Kanskje spiller nostalgien en rolle her. Likevel vil jeg tro at sorthvitt evner å få frem stemninger og kanskje også i enkelte motiver trigge fantasien hos betrakteren.

Dette bildet av en grønnstilk i motlys har jeg valgt å legge ut fordi jeg selv synes det fungerer. Det hadde vært gøy å få konstruktive tilbakemeldinger på dette. Mest fordi jeg er usikker på om jeg er helt på jordet. Ikke minst når det gjelder etterbehandling.

Og vit det, jeg er slett ikke hårsår!

8 kommentarer:

 1. Sort/hvitt kan i mange tilfeller redde et bilde som i farger nærmesr er mislykket. Dette blir et siluett bilde synes jeg. Savner noen detaljer på fuglen som fremstår noe mørk etter min smak. Uansett et fint siluettbilde.

  Ottar

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå har jeg med hensikt gjort fuglen mørk. Kanskje ikke så glupt?

   Slett
 2. Er glad i s/h og synes dette fungerte greit :-) Moro å gå litt tilbake i tid også: har spart på endel bilder jeg den gang syntes var knallbra mens jeg idag ikke kan skjønne hvorfor jeg syntes det :-)
  Rune

  SvarSlett
 3. Jag gillar den verkligen! Snyggt med siluetten och passar fint i svart vitt. Gillar också bakgrunden. Mvh Susanne

  SvarSlett
 4. Her er du på riktig jorde, og ikke særlig langt utpå heller. Synes bildet er flott, med en veldig fin bakgrunn. Motlys er vrient å håndtere men dette ble bra.

  SvarSlett
 5. Flott bakgrunn og fuglen i siluett gjør dette til et bilde som fingerer bra.

  SvarSlett
 6. Hei! Sv/hv fungerer bra på mange motiver ja. Tror gjerne jeg hadde prøvd å lysne litt på hodet all den tid kroppen er såpass lys. Eller kanskje gjort kroppen og greinen litt mørkere. Uansett så synes jeg Sv/hv fungerte bra på dette motivet med spennende stemning i bakgrunnen.

  SvarSlett
 7. Hei og takk for kommentarer. Jeg tolker de innspillene jeg har fått som et "tja" :)

  SvarSlett