mandag 8. august 2011

Helg i Villmarka

Kliss våt røy.
Klar for steikepanna.
Det er ikke mange områder i Norge som kan måle seg med Lierne og Børgefjell hva angår en følelse av å være i villmarka. Flotte fiskevann med til dels stor fisk, rikt fugle og dyreliv samt en nydelig natur å hvile øynene på. Ikke minst er det et faktum at er det noe sted i vårt langstrakte land der det er en sjanse for at du kan gå deg på en bjønn, ja så er det her.

Sist helg slo jeg leir ved et fiskevann i Lierne for å slappe av med fiskestang og kanskje ta ett og annet bilde av det som eventuellt måtte by seg. Jeg ble rundelig tildelt regn. Bøttevis. Med unntak av søndag var himmelens sluser døgnåpne. Det resulterte etterhvert i våt sovepose, vått reinskinn og erkjennelse av at mitt gamle Ferranotelt ikke lengre var i god forfatning. Det naturen imidlertid var litt gjerrig på denne sensommerhelga var fisk. Den lokale fjellfisken var måteholden hva apetitt angår, uavhengig av om jeg serverte nymfer, tørrflue, spinner eller annet fristende djevelskap. Kanskje like bra. En del av mine suppeposer begynner å bære preg av tidens tann og har en "best før" datering fra svunne tider.

Til tross for motgang hva fisk og vær angår ble det ei fortreffelig og minnerik helg. Storlom som lå ute på vannet og jaktet fisk klaget høylytt med jevne mellomrom. Traner som fløy over myra landet med trompetfanfarer ett eller annet sted bak en åsrygg. I lyngen kravlet lemen og mus om hverandre og pilte i alle retninger. Hadde litt moro av å legge ut små biter med ost til smågnagerne. Slikt blir det fest av i fjellets underskog.

Alt i alt en flott helg i selskap med knott og mygg. En del inntrykk og bilder som blir gjenstand for mimring i mørke vinterkvelder. Drømmer og fantasier om seriøs fjellfisk som vaker og slurper i seg flua mi. Gjømt og glømt er dårlig vær og arrogant ørret en tidlig augustdag i 2011.


Tidlig morgen og et glimt av sol streifer over vannet.
Prøver å overliste fisken med ei tørrflue.


Røya lokker på ungene.
Det vrimlet av lemen i fjellet.
Det meste ble vått.
Fluefisker med dårlig selvbilde.

4 kommentarer:

 1. Hei

  Flotte bilder og opplevelser du har fått fra turen i villmarka :)
  Fin blogg du har her, takk for kommentar på min.

  Øyvind

  SvarSlett
 2. Liker historien du deler med oss her; har vel noen minner fra overnattinger med våt sovepose og mye mygg de fleste av oss... Fin bildeserie som forsterker inntrykket av at du tross alt har hatt en opplevelsesrik tur. Må jo ha vært et flott øyeblikk når røya lokka på ugnene sine også?

  Skitt fiske neste gang!

  SvarSlett
 3. Hei. Takk for kommentarer. Flott helg var det. Ingen tvil om det.

  SvarSlett
 4. Flott blogg med mange fine bilder. Når jeg så dette innlegget, fikk jeg lyst til å dra på fisketur.
  Ha en fin dag Torbjørn
  mvh
  Håvard

  SvarSlett