lørdag 14. februar 2015

Majesteten         Det blir unektelig en del bilder som havner i søppelkassa under redigering og gjennomgang av bildene etter ei fotoøkt. Langt de fleste egentlig. Likevel, noen eksponeringer blir vellykket, i det minste i egne øyne. Jeg liker posituren, og fargenyansene i fjærdrakta i dette portrettet av kongeørna.

Tror faktisk jeg kommer til å spandere et lerret på den.

10 kommentarer:

 1. Flotte fotos av ørn på bloggen din :) Godt nytt fotoår :)

  SvarSlett
 2. Het is een hele mooie foto geworden lieve groetjes Danielle

  SvarSlett
 3. Enig i at det bildet har noe ekstra ved seg...Kongeørn er egentlig "ferdig fotografert", så å få slike bilder som skiller seg ut er ikke lett, godt fanget.

  SvarSlett
 4. Ja, - på mange måter er vel kongeørna "ferdigfotografert". Det skal liksom litt mer til nå før en hever øyebrynene. Allikevel elsker jeg å se på bilder av denne majestetiske rovfuglen som jeg jevnlig har hatt besøk av siden begynnelsen av 90-åra. Enig i at bildet du viser oss med den posituren er litt ekstra interessant og sikkert fint egner seg som et bilde på veggen! :)

  SvarSlett
 5. Hei Torbjørn! Endelig et litt "utenom det vanlige kongeørnbilde". Positur og blikkretning gjør dette bilde severdig for min del. Du har truffet godt med eksponering også.
  Ellers må jeg si meg litt enig med de 2 foregående, at kongeørn muligens er litt ferdigfotografert. Men jøss det er drøssevis av muligheter for gode bilder. Men da må man ha litt flaks og være kreativ.
  mvh Esben

  SvarSlett
 6. Artig at dere liker bildet. Som dere skriver er det et rimelig mettet motiv. Det samme kan selvfølgelig sies om havørn, hønsehauk, spurvehauk og en rekke rovfugler. Det å oppleve disse svært sky fuglene er vel det som henger høyest, synes jeg. Spesiellt gjelder vel dette egne prosjekt. Kortreist naturfoto er tingen:)

  Bildet i innlegget er tiltenkt en vegg på ei gammel hytte i Trøndelag. Der kan jeg sitte å mimre tilbake, mens øynene hviler på ei majestetisk kongeørn, i lyset fra ei parafinlampe og flakkende lys fra peisen.

  SvarSlett
 7. Nja, kan vel ikke si meg helt enig med foregående talere :) Ja, kongeørn og mange av våre andre rovfugler er fotografert i det uendelige, men ferdigfotografert er en benevnelse jeg ikke ville benyttet meg av. Ørn på åte et ikke noe voldsomt å skrive hjem om, men mulighetene for nye, knakende flotte ørnebilder er fortsatt tilnærmet uendelig.

  Jeg føler retningen for naturfotoet til tider er litt overdrevet, der alt stadig må være nytt og kreativt. Det er viktig med videreutvikling, men en må ikke glemme det tradisjonelle naturfotoet oppe i det hele. Nå snakker jeg for meg selv, men jeg blir til tider rimelig lei av det "moderne" naturfotoet, der alt enten skal være uskarpt, ha en irriterende og utfordrende komposisjon eller en videre mening i bildet som skal få deg til å gruble i timesvis får å ta poenget. De beste naturfotene for meg, er tradisjonelle bilder av dyr i sitt naturlige miljø, øyeblikksfoto som viser atferd, stemningsbilder med sol, regn eller snø, og ikke minst rene, knivskarpe og flotte portretter som presenterer den aktuelle arten på beste måte.

  Ble litt skriving, men kjekt bare kjekt å få ned noen tanker :)

  PS: Veldig flott foto av kongeørna, der posituren tilfører det lille ekstra.

  Knut Børge

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo, det ble litt skriving Knut Børge, men i sin helhet veldig vettug skriving. Jeg deler avgjort ditt syn vedr den retning naturfotoet tar i de mest ytterligående tilfellene. Det er jo slik at enhver er i sin fulle rett i å like eller ikke like ulike former for naturfoto. Personlig overraskes jeg tidvis over en del positive kritikker på enkelte bilder, samtidig som jeg overraskes over manglende begeistring for bilder jeg selv har sansen for. Slik er det, og slik bør det vel egentlig være.
   Ellers er fugle- og dyrefoto der levemiljø utgjør en betydelig del av selve bildet, noe som vekker begeistring hos meg. Bilder som utstråler stemning og trigger behovet for å søke ut i skogen og fjellet. Jeg synes foreksempel Rolf Selvik er dyktig på det. Innerst inne er det jo det nære forholdet til natur og friluftsliv som er grunnen til at man driver med dette.

   Slett
 8. Hello .. Very good picture .. Full of quality .. Good work .. Regards

  SvarSlett