lørdag 26. juli 2014

Ved smålomtjønna
Smålommen har hatt en vellykket hekkesesong. To unger svømmer sammen foreldrene på den idylliske tjønna. På den speilblanke vassflata øver de ivrig på take off, ikke bare lett med en tung og  klomsig kropp. Innimellom fanger de et eller annet spiselig, men stort sett legger de energi på å mase på foreldrene.

Jeg kan ikke annet enn å la meg imponere av elegansen til lommene i vannet. Med hodet litt løftet får de en litt nedlatende uttrykk. Av og til vender de undersiden mot deg og den snøhvite buken blir nærmest blendene. Ikke minst er det imponerende å betrakte foreldrene når de letter og lander. Det er en eksplosjon av fart og energi. En fantastisk fugl, smålommen.

Sammen en kamerat har jeg plassert to kamuflasjer på motsatt side av reiret. Vi har valgt ikke å fotografere lommen på reiret. Det blir derfor mange timer venting på at fuglene skal komme på fotohold. I går kveld og dag tidlig var det perfekte fotoforhold med flott lys og blikkstille vann. Med noen timers mellomrom var lommen innom og bød på muligheter for noen stemningsbilder.


8 kommentarer:

 1. Hei !
  Jeg kjenner så inderlig vel den gode følelsen det er å sitte å betrakte disse elegante fuglene. Det ser ut som ungene dine er litt større enn de jeg følger i sommer.

  SvarSlett
 2. Toppenbilder på lommen! Så vackra fåglar :)

  SvarSlett
 3. Lommene er og blir stilige fugler! Skulle gjerne hatt et lomtjønn i nærheten. Flott at dere ikke jobber tett på reir :-)
  Regner med at det kommer flere bilder etterhvert, ser dem gjerne komme :-)
  Rune

  SvarSlett
 4. Vakker fugl og fine bilder fra det spennende tjernet.

  Ottar

  SvarSlett
 5. Herlig serie av smålommen, må være kjekt å følge med disse flotte fuglene.

  SvarSlett
 6. Flott serie av smålommen! En nydelig fugl!

  SvarSlett