torsdag 24. juli 2014

Høytrykk på høytrykkFor en sommer vi har hatt. Høytrykk har avlastet høytrykk og dagtemperaturene har ligget stabilt langt oppe på tjuetallet. For oss som har valgt å slå rot på vestlandet blir slikt vær uvant kost. Å påstå at det blir i overkant mye blå himmel er kanskje litt drøyt, men for fisket hadde det nok gjort seg med noen solide regnbyger. Ørreten står dypt i kulpene og gisper etter oksygen, likegyldig til nymfer, tørrfluer, markklyser eller hva det måtte være av djevelskap du måtte prøve å servere.

Likevel, dagene er til å holde ut. Man kan jo legge bort fiskestanga og plukke frem en ikke alt for utslitt badeskjorts. Det blir heller ikke feil.

1 kommentar:

 1. Ja, været er bra for oss mennesker, men hva med dyrene våre? Finner fuglene nok mat? Jeg som også er opptatt av makrofotografering finner langt færre insekter og blomster enn i tidligere år. Naturen er mer brun enn grønn. Det er veldig tørt. Trolig blir det lite bær og frukt i år også.

  Jeg ser svalene jakter kontinuerlig og noen insekter er det nok. Men på vårt hvite hus pleier det å være en masse sveremere runt utelysene om kveldene. Nå er det nesten ingen.

  Ille å klage på slikt fint vær, men jeg tror at både vi og naturen kunne trengt litt vann snart nå.

  Ønsker deg en fortsatt god sommer i finværet!

  Mvh Knut

  SvarSlett