søndag 15. juli 2012

Trivelige Trøndelag ( stort sett )

Sterkt medtatt og blodfattig har jeg kommet ned fra hytta ved Gauldalsfjellas skogsmyrer. Mygg, knott, klegg og det Vårherre ellers syntes burde utstyres med brodd, gjorde tidvis livet surt!

Fuktig og varmt vær sørget for at myriader av bevingede innsekter hadde gode dager. Når det i tillegg var vindstille, var det tid for hordene å forlate lyngen og ta det frie luftrom i besittelse. Og det i djevelsk samspill!

Nå i ettertid, fremdeles sterkt preget av dette kollektive massive angrep, ber jeg om å bli trodd når jeg påstår at det til tider var så tjukkpakket av små vampyrer at jeg slet med å få opp hyttedøra! Ettersom jeg gikk tom for myggspray allerede første dag, strøk jeg til bygds og kjøpte mer. Mye mer. I tillegg slengte jeg med en pakke myggspiral, sånn for sikkerhets skyld.
Nærmest for å søke tiltrengt oppmuntring leste jeg bruksanvisningen. Den kunne fortelle at røyken holdt myggen borte. Det hørtes jo flott ut! Videre stod det å lese: Unngå å puste inn røyken fra spiralen.
Altså kan man velge å holde pusten til man utånder eller å flytte seg vekk fra røyken og inn i stinn myggsone!

Bortsett fra påtrengende interesse fra mygg og annet dævelskap, hadde jeg noen fortreffelige dager i fjellet. I det minste innimellom. Fuglelivet var betydelig tonet ned den siste uka. Fugleungene hadde stort sett forlatt reiret og satt godt bortgjemt i trær eller der det ellers kjentes trygt. Avkommet til strandsnipa var allerede raske til beins, neiet kokett mellom kjappe spurtetapper før de forsvant inn i blåbærlyngen.

På nattestider var det korte møter med elg. Blant annet en flott okse med imponerende gevir. Et flott syn i det litt trolske lyset i tåke og duskregn. På turens siste dag gikk jeg meg på hekkelokaliteten til et dvergfalkpar. Den lille rovfuglen stresset rundt meg og viste tydelig at den hadde unger i området. Og ikke minst, tunfuglen min lavskrika var innom av og til for å tigge brød. Det hører med.

Stort sett gikk dagene med til bare å rusle (les: beinfly) omkring og kikke på fauna og flora.

Joda, det blir nok en tur til i løpet av sommeren. Bare jeg får ting på litt avstand.


Gammel kjempe står stødig
Strandsnipe
Storknebb13 kommentarer:

 1. Jeg lo godt av teksten din; skikkelig festlig å lese men skjønner at oppholdet ikke var like festlig med alle insektene summende omkring. /Brit

  SvarSlett
 2. Litt av en opplevelse på både godt og vont. Til tross for all utøy så viser du tre fine bilder fra turen. Likte godt alle men den originale trestammen blir favoritten.

  Ottar

  SvarSlett
 3. Mygg, knott og blenning til tross, Trøndelag bytter vi ikke bort uansett !
  Flott bilde, spesielt det av storknebben.

  SvarSlett
 4. Herlig innlegg med fornøyelig lesning og fine bilder.

  Knut Børge

  SvarSlett
 5. Flotte Bilder fra trøndelag. Spesielt det siste bilde falt i smak.

  SvarSlett
 6. Hehe, har selv vært utsatt for et par hefitge knottangrep nylig, noe så inni h.... irriterende når de kommer inn i ørene på deg....skjønner hvordan du hadde det på den turen ja. Tøfft det første bildet.

  Hilsen Robert

  SvarSlett
 7. Herlig lesning med fine bilder til! Storknebben ble forøvrig favoritt :-)
  Rune

  SvarSlett
 8. For at du ikke skal glemme den fjellturen, anbefaler jeg en tur til Trysil. Her lever blodtørstige knott og mygg i masser .

  Bra fortalt om turen. Det nederste bilde liker jeg best.

  SvarSlett
 9. Fina bilder du fick med dig som tack för att du klarade mygginvasionen :-))
  Fin läsning !

  SvarSlett
 10. Jeg var nestemann deroppe,..og dermed den neste på menyen.Men,..det gikk helt fint,mygg,knott osv. var godt forsynt alle sammen...he,he.. de hadde hatt gode dager.

  SvarSlett
 11. Dette innlegget likte jeg godt - mange svært flotte bilder og herlig tekst. Heldigvis er det oftest de positive tingene som man husker og glemmer mygg og annet elende mellom hver gang :-)

  Selv om det kan ta litt tid å glemme myggangrep i den skalaen..

  Beste fotohilsn, Fredrik

  SvarSlett