mandag 23. juli 2012

HverdagsdramaDenne bildeserien er fra Hammervatnet i Trøndelag. En sivhauk som jakter over sivskogen angriper en stokkandfamilie. Stokkanda tar til vingene og flyr vekk mens ungene panisk søker ly i sivet. Hauken overser mora og henger over sivet mens den prøver å lokalisere en unge. Utfallet av jakta vet jeg ikke. Hauken forsvant i sivet og dukket senere opp et stykke fra der den forsvant.

Avstanden var drøy. Det bærer bildene preg av. Synes imidlertid at situasjonen forsvarer et innlegg på en uhøytidelig blogg.

15 kommentarer:

 1. Bra innlegg med bilder som forteller en hendelse.

  SvarSlett
 2. Mycket bra inlägg Torbjörn. Undras om ungarna klarade sig denna gången....Ett stycke dramatik från naturens vardag. Påpassligt !

  SvarSlett
 3. Fin historie med god bildedokumentasjon, til tross for avstanden synes jeg du fikk noen bra bilder. Likte best det første.
  Mye spennende i naturen.

  Ottar

  SvarSlett
 4. Naturen kan være knallhard, godt dokumentert!

  SvarSlett
 5. Jag tycker du fick jättebra bilder, trots det långa avståndet. Det är spännande när man får se liknande i naturen. Förra året såg jag flera kärrhökar, men iår har jag inte sett nån.../Susanne

  SvarSlett
 6. Spesiell opplevelse du fekk med deg der ja :) Spennande var det nok.
  Klart det hadde vore stas å vore litt nermare i slike situasjonar, men slik er det no som oftast, desverre :) Men ein annan gong.... ;)

  SvarSlett
 7. Flott dokserie av den flotte sivhauken.

  SvarSlett
 8. Mange takk for kommentarer til innlegget. Setter pris på det.

  SvarSlett
 9. Tøffe bilder av Sivhauken det, sikkert artig å se den jakte slik.

  SvarSlett
 10. Hei, og takk for komentarer !
  Ser du har besøkt Hammervatnet og observert sivhauk. Var der en del da jeg studerte biologi for masse år siden. Har aldri truffet denne i vill tilstand, og det kunne vært morsomt å forsøke. Vet du om den har fast tilhold ved vatnet ?
  Bildene dokumenterer dramaet på en fin måte, ikke alltid man trenger å være på kloss hold for å fotelle en historie.
  Lykke til videre med fotosommeren, Torbjørn !

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Nei det vet jeg ikke. Disse bildene ble tatt i juni en gang, men det er jo ikke første gang det er observert sivhauk der:)

   Slett
 11. God dokumentarisk forevigelse av en meget spennende situasjon. Det er opplevelser som dette som gjør det kjekt å ferdes ute.

  Knut Børge

  SvarSlett
 12. Dette er noe av det som setter en ekstra spiss på det å være mye ute i naturen; en spennende situasjon du har fanget :-)
  Rune

  SvarSlett
 13. Herlig og spennende opplevelse du fikk her Torbjørn...
  Flott dokumentert både med ord og bilder...

  Ole Arne

  SvarSlett
 14. flott serie & herlig opplevelse, flott naturfoto

  SvarSlett