lørdag 28. januar 2012

Skamløs lykke

Vi har alle ulike kriterier for å definere lykke. Ingen kan vel si at min opplevelse av lykke har større verdi enn din. Og godt er det!

Begynnelsen av juni 2009. Jeg er på jobb i Namdalen i Nord Trøndelag. Det er sen ettermiddag, arbeidsdagen er ferdig og jeg er på vei til hotellet i Steinkjer. Der skal jeg bo sammen en håndfull arbeidskamerater... Eller?

Nå er min hjerne skrudd så vist og enkelt sammen at jeg kjenner min trang til spontant å forandre både timeplan og gjøremål. Det får den konsekvens at jeg svinger av og tar en avstikker som ender ved ei perle av et fjellvann som bærer navnet Gilten. Teltleir blir etablert ved vannkanten og jeg går i kosemodus. Sen middag ved vannkanten, nykokt kaffe i de sene timer. Skamløs livsnytelse.

Himmel i brann
Denne kvelden blir brent inn i min bevissthet. Ut av intet begynner et orrespill ut av en annen verden. Fra alle kanter. Det er vindstille og lyden bærer uvanlig godt. Jeg blir liksom sittende midt i en boble av buldring og sjoing. Jeg ser aldri en fugl men føler at jeg sitter midt i spillet. Denne villmarkskonserten  rammes inn av en himmel i brann og setter meg i en følelse av å være så lykkelig jeg uten skam kan bære.

9 kommentarer:

 1. En flott historie og et vakkert bilde med fin stemning, herlige farger og fint lys. Helt sikkert en fantastisk god opplevelse du hadde der ved vannkanten.

  Ottar

  SvarSlett
 2. Høres ut som en hærlig opplevelse...og det bilder er av en annen verden, knallbra :o)

  Hilsen Robert

  SvarSlett
 3. En fin historia och en fantastisk upplevelse. Jag kan känna upplevelsen ända hit och en underbar bild till dessutom!

  SvarSlett
 4. må ha vært en flott opplevelse, bilde viser litt av et skue

  SvarSlett
 5. Det var nok en flott opplevelse. Bare en tar seg tid til å stoppe opp i hverdagen. Jeg hadde også en lignende opplevelse i fjor, men da fikk jeg se fuglene og det var som hele myra sang. Det er nok slikt som brenner seg fast i minne.
  Nydelig bilde med flott speiling!!!

  SvarSlett
 6. Meningsfull innlegg hvor det relatert til motivet det.
  Det skjer endringer hele tiden. Vi rekker ikke føle med.
  Bildet i seg selv er meget flott.

  :) duy

  SvarSlett
 7. Hvilken stemning dette må ha vært. Kan nesten fornemme roen og opplevelsen ut av fortelling og bilde her...villmarksøyeblikk.

  SvarSlett