mandag 8. august 2011

I det siste.

I det siste har det blitt lite tid til målrettet fotografering. Det vil si bilder som er planlagt så godt det lar seg gjøre av en modell som er totalt uvitende om sin rolle i settingen. Også kalt naturfotografering. I praksis bilder av en fugl eller et dyr som opptrer naturlig i en forutsigbar situasjon. De fleste gode naturfotografi er tatt i forbindelse med utlagt åte, til dels hekking/yngling eller naturlig oppførsel i samsvar med levesett, ofte varierende med årstid.

Ravnen er alteter. Her er det krekling på menyen.
Flukt.
Glimrende flyver, men på bakken keitete.
Flott råbukk fra Jøa.
Av og til kan brukbare bilder være frukten av tilfeldige møter i hverdagen. Slik som disse unge ravnene på Strynefjell. Eller denne råbukken på øya Jøa utenfor Namsos. Kanskje ikke topp teknisk og i orginalitet, men som opplevelser i hverdagen, helt optimalt.

3 kommentarer:

 1. Synes bildene sitter som de skal jeg! Ofte vanskeligere å lykkes når man går slik rundt på lykke og fromme, men en gang i blant sitter blinkskuddene! Ravna var fornøyelig å se på - den har du lyktes godt med. Og råbukken i karakteristisk miljø har du også presentert på en fin måte.

  mvh
  Arvid B

  SvarSlett
 2. Flotte bilder Torbjørn, spesielt falt jeg for det siste ravnebildet og miljøbildet med bukken..
  Ha en fortsatt god høst..

  Ole Arne

  SvarSlett
 3. flott bilde av råbukken ! , det er en gullbukk tenker jeg :) flott bilde :)

  SvarSlett