tirsdag 22. april 2014

Og det ble vår.Når det kommer til fordeling av høy- og lavtrykk, tillater jeg meg å uttrykke min misnøye. Det har vært en grå ettervinter og vår. Imidlertid har et potent høytrykk gitt oss et fantastisk vårvær i andre halvdel av påsken.

I løpet av de siste dagene har naturen eksplodert. Flora og fauna har totalt skiftet karakter. Det grå, regntunge og sure været, er erstattet med høy blå himmel og ei sol som varmer en vintertrett kropp.

Optimistisk fuglesang og gledelig gjensyn med tjeld, linerle og bjørkefink varmer om hjerterota. Over irrgrønne jorder glir storspova på spisse vinger og kaster sin trillende sang utover et landskap sparsommelig pyntet med de første vårblomstene.

Feststemte mennesker surrer rundt langs vei og sti. Noen rusler rundt i parken i bedagelig tempo,  andre jogger målbevisst fra A til B, med hodetelefoner som effektivt stenger ute støyende fuglesang og forstyrrende risling fra en krystallklar vårbekk. Andre foretrekker en dag ved fjorden i selskap med fiskestang og lukta av solvarm tang.


4 kommentarer:

 1. Enig i at det gjorde godt med et noenlunde stabilt høytrykk ja ;-) Flott landskap for rekreasjon!

  SvarSlett
 2. Herlig! Enig med deg i at de siste dagers høytrykk har gjort godt. Naturen har virkelig våknet til live. Flott skrevet og nydelig bilde av et herlig landskap.
  mvh Esben Reiersen

  SvarSlett
 3. Ja vi har hatt noen fantastiske dager i det siste, våren er bare herlig..
  Fint vårbilde!!!

  Ottar

  SvarSlett
 4. Ja våren kom verkligen snabbt! Härlig bild! :))

  SvarSlett