torsdag 16. august 2012

Er det mulig!

Rondane. Søndag 12 august. Helga har bestått av fjellvandring uten ambisiøse mål. Tidlig frokost i lav morgensol og sene kvelder med tanketømming og påfyll av meningsfylte inntrykk.

Ligge i lyngen og se kaffegruten presse seg opp i kjeletuten. Lukta av kaffe krydret med innslag av fuktig myr. Nyte et speilegg mens heipiplerka svirrer rundt og kvitrer sin tilstedeværelse, beskjedent men med krav på sin plass i fjellheimen. Ei rødmalt seter speiler seg i den blanke vannflata. Det er så vakkert .

Helga har gitt meg mange inntrykk. Inntrykk jeg har forventet og uten regning er blitt tildelt. Helt hverdagslige ting. Ikke noe sensasjonelt, spektakulert. Bare det jeg trenger. Ro og harmoni i et ellers hektisk livsløp.

Med generøs hånd tildeler Rondane meg likevel en liten bonus. Nærmest som takk for besøket. Mens jeg sitter ved bilen og slapper av kommer en dvergfalk seilende lavt over vierkrattet, bremser opp og setter seg på bildøra. Den tillater noen kjappe bilder før den tar til vingene og flytter seg til pipa på ei hytte like ved.

Jeg rusler etter, tar et par bilder og tenker, er det mulig!
16 kommentarer:

 1. En flott historie og opplevelse du forteller og for en bonus du fikk da dvergfalken dukket opp og krydret turen. Om en bare sitter rolig og nyter naturen kan det utroligste dukke opp. Fine bilder av denne flotte fuglen.

  Ottar

  SvarSlett
 2. Nå var jeg ute i lyngen et øyeblikk mens jeg leste... Åsså var det det med saker som "vil seg" da, skjldent man opplever falker sånn.

  SvarSlett
 3. En underbar historia och beskrivning hur det kan vara i vacker natur...och så det oväntade mötet...Poetiskt och vackert!

  SvarSlett
 4. skikkelig artig, når du minst venter det kommer de utroligste naturopplevelser, flott

  SvarSlett
 5. Flott beskrivelse og fugl! :-)

  SvarSlett
 6. Ja, takk for sist, Torbjørn! Vart alt for kort, men vi får ta det igjen :)

  Slike opplevelser med ro, harmoni og fullstendig stressfritt - er det som gir ein meining og lading. Og for ein opplevelse du fekk som bonus! Flott fugl og du fekk flotte bilder av den!

  SvarSlett
 7. Vilken härlig beskrivelse och ett riktigt fint avslut på turen. Jättefina bilder! När man minst väntar sej det så händer det nåt :)

  SvarSlett
 8. Takk for innspill alle sammen. Fint at dere tar dere tid. Det setter jeg pris på.

  SvarSlett
 9. Hei !
  Herlig tekstsatt serie dette da, ser bildene du beskriver for meg, og så kommer dette tivolinummeret til slutt med dvergfalken, - fabelaktig og gratulerer !!

  SvarSlett
 10. Hej Torbjörn!
  Härliga bilder som du har tagit. Den fina texten som du skriver förhöjer det hela på ett mycket vackert vis. Grattis till det fina mötet, verkligen "naturromantik" när det är som bäst.
  Ha en fin lördag!
  /Ingemar

  SvarSlett
 11. En at den satte seg på bilen...
  For en flott naturopplevelse og fine bilder fikk du av den også.
  Hilda

  SvarSlett
 12. Herlig tekst og naturopplevelse! For de som veit å sette pris på slike ting, som deg, er det meste mulig :-) Fine bilder fikk du også!
  Rune

  SvarSlett
 13. Herlig opplevelse at dvergfaalket tok innom en tur. Ble jo bilder også.

  :) duy

  SvarSlett
 14. Spennende møte da :) Flott lesning
  mvh
  Håvard

  SvarSlett
 15. Tipper dette var et flott møte ja. Pene dokbilder dette.

  SvarSlett