lørdag 3. desember 2011

Lengsel i gråvær

Våris i Namdalsfjella


Midt på dagen i dag lå regnskodda tjukk langt nedover klissvåte vestlandske fjell og dagslyset var sørgelig fraværende. Lite frister det å finne på noe. Skulle tro en kommer i kosemodus med litt fluebinding og kaffedrikking foreksempel. Rydding i bildearkivet, sletting av plasskrevende bilder på harddisken eller noe sånt.

Tidlig vår på BleikNeida. Nå lengter jeg etter lysere dager, kattuglas rop i måneskinnsnetter og etterhvert våris som gnisser i vannkanten. Ute på den blanke vannflata er kvinanda opptatt med kurtise der vannspruten eksploderer mot den lave vårsola mens en flokk kortnebbgås trekker nordover i plogformasjon med sedvanlig støy. Det er slike lengsler som fyller mitt sinn denne dagen tidlig i desember.

Kvalitetetstid i vinterskog
Om jeg ikke ser det akkurat nå, så vet jeg at det blir fine dager med spennende opplevelser i løpet av vinteren. Koselige kaffestunder med svartkjelen i storslått vinterlandskap. Spennende møter med skogens og fjellets dyr og fugler.
Det er ikke det!

Jeg ser det bare ikke akkurat i dag. Det er så trist og mørkt.


7 kommentarer:

 1. Jeg forstår lengslen din, det har jo ikke akkurat vært en vinter å skryte av ennda. Håper kulden og snøen kommer for fult snart.

  Flotte bilder du visier frem! Spesielt nr2!

  Ha en trivlig søndag!

  SvarSlett
 2. Ja jeg deler ditt syn som du dokumenterer på en fin måte. Fin bildeserie der jeg falt for det siste.

  Ottar

  SvarSlett
 3. Väldigt fina bilder...min favorit var den sista...Vi vill också ha snö här...för kvällarna blir mörka..Trevlig söndag

  SvarSlett
 4. Flotte stemninger du leverer her. Det siste ble min favoritt, en herlig ro over bildet og tittelen sier alt!
  Rune

  SvarSlett
 5. Du er ikke alene om den følelsen du beskriver...snart snur det mot lysere tider, gleder meg til vårtrekket allerede:o)

  Hilsen Robert

  SvarSlett
 6. Flotte bilder. Takk for titten :)
  mvh
  Håvard

  SvarSlett
 7. Fine bilder. Greit å ha noe å lengte etter også da:)

  ketil

  SvarSlett