lørdag 25. februar 2012

Finn 1 feil

I dag fikk jeg besøk av kongen. Han var travel og hastet videre etter et 30talls eksponeringer. Stor stas var det lell!

Kongen på haugen
Som tittelen sier inneholder bildet en feil.  Kom med svaret. Her vanker det premie.

1. premie: Gratis prøvehopp i Vikersundsbakken.

onsdag 22. februar 2012

Tid for sjøørret

Det går mot vår og fiske etter sjøørret i fjorden. Dette er et spennende sportsfiske som ligger i bakhodet på mang en sportsfisker gjennom en mørk og kald vinter.

Husk minstemål Per Tore!
Noen av oss trenger ikke tenke på det!
Fra mars/april begynner det å bli gode forhold for fiske av sjøørret fra land. De store svermingene av børstemark trekker sjøørreten inn på grunna der den jager føde helt inn mot fjæresteinene. Et element som gjør dette fisket så spennende er at du ofte ser fisken følge etter sluken/flua.

Husk minstemål og lokale restriksjoner.

fredag 17. februar 2012

Lofoten

Man skulle tro at en mann bosatt i Sunnfjord vanskelig lar seg imponere av bratte fjell og spisse tinder.
Slik er det ikke.

En vassekte vestlending mister neppe pusten av Lofotens fjellmassiv, verken hva villskap eller volum angår. Likevel må man la seg imponere av den komplette skjønnheten dette stykke Norge byr på.
Krystallklart hav som vasker innover hvite sandstrender, høyreiste fjell, levende kystkultur og en eim av fisk mellom rødmalte rorbuvegger.

Måtte det vare.

Et lite stykke Norge






tirsdag 7. februar 2012

Kraftkost. Del 2

Maten krever litt bearbeiding
Kråkebolle på menyen
En god munnfull
Kokkelering på ærfuglvis

Og så en pust i bakken
Drister meg til å legge ut noen nye bilder fra ærfuglenes etegilde. Det var spennende å se hva slags fangst de hentet opp fra Straumens produktive spiskammer. Det gikk stort sett i krabber, kråkeboller og sjøstjerner.

lørdag 4. februar 2012

Tilfeldig møte


Legger ut et bilde fra et tilfeldig møte på Inderøy denne uka. Den var et flott skue i den lave januarsola.

torsdag 2. februar 2012

Kraftkost

Litt tyggemotstand er bra


Det er lett å la seg imponere av naturens storslagenhet. Denne uka tok jeg en liten tur til Straumen på Inderøy i Trøndelag.
Mens jeg sitter og betrakter ærfuglene som fisker, slås jeg av hvor produktive disse tidevannsstrømmene er. Hundrevis av ærfugl, haveller, skarv og andre sjøfugl beiter og finner sin føde her. Hver eneste dag. Dykke for deretter å poppe opp med krabbe, kråkeboller og andre delikatesser som om det var et eneste stort overflødighetshorn. Det er ganske enkelt imponerende. Et titalls ærfugl beiter på noen få kvadrat i timesvis og dukker opp med den ene lekkerbisken etter den andre. Tar det aldri slutt?