lørdag 31. mars 2012

Mot vår

I dag gjorde jeg noen spede forsøk på å fiske sjøørret i Førdefjorden. Hadde sett frem til stekt ørret med rømme til kvelds. Det ble spagetti og kjøttdeig!

Den lyse siden var imidlertid et møte med et tjeldpar i fjæra. Våren banker seriøst på døra og vil med stadig større tyngde kreve sin plass. På sørvestlandet er både tjeld, vipe og andre tidlige trekkfugler allerede på plass. Sola smelter gammel og råtten snø i sørhellingene og vårblomster presser seg opp og frem i all sin farveprakt. Det begynner å bli godt og være til.

onsdag 21. mars 2012

Nordnorske inntrykk

Fra yttersida av Vega på Helgeland
Hele vårt langstrakte land byr på variert og storslått natur. Fra mine barneår har jeg vandret i Trøndelags vennlige fjellformasjoner med topper formet som ungpikebryst. I dag, bosatt i Sunnfjord, er det fjell formet av djevelen selv som gjelder. Kvasse og dramatiske.

Likevel kan man vanskelig unngå å bli bergtatt av nordnorsk natur med all sin variasjon, villskap og det fantastiske lyset disse breddegrader byr på.

Her er noen inntrykk jeg har blitt tildelt nordenfor Snåsafjella.




Lofoten
Fra Hadseløy mot Lofoten
Bleik på Andøya
Kraftige snøbyger i Vesterålen
Vesterålen
Mot kveld



lørdag 10. mars 2012

Tiurklokke

Rødstrupen kalles også tiurklokke fordi den begynner å synge så tidlig om morgenen, samtidig eller litt før tiuren begynner morgenspillet.

Nå er det ei Guds lykke at den synger så vakkert. Da blir det lettere å akseptere den ivrige beileren i tidlige timer utover våren.



torsdag 8. mars 2012

Sjøorre

Det er en del sjøorre å se langs rogalandskysten i disse dager. Denne fotomodellen drev med matauk ved Mosterøy. Den er skvetten av seg og ikke spesiellt folkekjær. Motvillig stilte den likevel opp på noen kjappe bilder.